#kakkagate

05.02.2013 kl. 17:30

En av de riktigt stora samtalsämnena de senaste dagarna har varit Ylioppilaslehtis reportage om hur chefredaktören och en annan redaktör skiter ner sig i bussen mellan Helsingfors och Åbo. Att artikeln nu har delats 10 000 gånger på Facebook och fått närmare 300 kommentarer innebär med stor sannolikhet att den är Ylioppilaslehtis mest lästa genom tiderna. Hittills har tidningen ändå vägrat att ge mera detaljer om händelseförloppet.

Min tippning är att tjejerna i fråga inte har skitit ner sig. De har hittat en återstående tabu i detta tidevarv där det mesta börjar vara tillåtet. Texten i sig är inte det intressanta utan efterspelet. Med en rätt medioker text har redaktörerna lyckats skapa en otrolig kalabalik. Kakkagate har blivit till en kaffebordsdiskussion, bussbolaget meddelar att de försöker hitta den utsatta bussen och Opinionsnämnden ordförande Risto Uimonen har tagit ställning emot artikeln. Som grädde på moset har studentkåren också gått i fällan. Styrelseordföranden meddelade att han ska ta sig ett snack med chefredaktör och har på så sätt visat att han inte förstår förhållandet mellan tidning och utgivarorganisation. Hipp hurra för 100-åriga Ylkkäri!

Peter "Poppe" Sjöholm.

Journalistik är jobb, studieinriktning och fritidsintresse. Skriver mest om journalistik, webben och sociala medier. Tycker också om whisk(e)y.

Inläggen oftast enligt principen brainfart; tankar snabbt ut, utan desto mera korrektur.

Nås bl.a. på fornamn@efternamn.dk

Senaste kommentarer

04.01, 19:29Musikåret 2012 av Chrisp
03.01, 08:05Kristina av niklas
19.11, 19:59Fast anställning av Peppe
24.07, 00:39Tunnel upphör av Mats
26.05, 22:20Journalistiska övertramp av bekant