Studier

19.04.2013 kl. 19:35

I dag lämnades så ansökan om kandidatbetyg in. Efter tio år av studier (stora delar av tiden parallellt med jobb) ser jag nu ut att bli politices kandidat.

Datanörd som jag är såg jag ett stort behov att titta närmare på den data som Weboodi har samlat på sig om mina studieframgångar. Blev två diagram; ett om studiepoängens takt och en annan om hur mitt medeltal i kursvitsorden har utvecklats.

Klart och tydligt syns den nästan tvååriga paus som jag hade från studierna 2008-2009, men också två större spurtar.

I grafen över medelvitsordets utveckling ser man hur en svagare kurs genast i början drar ner på medeltalet och också hur intresset sjunker för de kurser som sparades till sist.

Med facit i hand hade allt det här gått att få klart i betydligt snabbare takt. De upplevelser som jag har haft längs med studietiden har ändå varit guld värda. Personligen tror jag inte på att bli klar kandidat på tre år utan någon som helst arbetserfarenhet. Å andra sidan behöver man kanske ändå inte ta tio år på sig...

Peter "Poppe" Sjöholm.

Journalistik är jobb, studieinriktning och fritidsintresse. Skriver mest om journalistik, webben och sociala medier. Tycker också om whisk(e)y.

Inläggen oftast enligt principen brainfart; tankar snabbt ut, utan desto mera korrektur.

Nås bl.a. på fornamn@efternamn.dk

Senaste kommentarer

04.01, 19:29Musikåret 2012 av Chrisp
03.01, 08:05Kristina av niklas
19.11, 19:59Fast anställning av Peppe
24.07, 00:39Tunnel upphör av Mats
26.05, 22:20Journalistiska övertramp av bekant